Jak si vybrat vakuovačku?
Než si vyberete tu pravou vakuovačku pro váš provoz, je potřeba zvážit několik důležitých aspektů. Po zodpovězení čtyř základních otázek dostanete lepší představu o tom, která vakuovačka bude pro vás nejvýhodnější a bude vám tak nejlépe fungovat.
-
Kolik produktů budete denně vakuovat?
Je velmi důležité zvážit velikost produkce a jak často budete tedy vakuovat. Pokud vlastníte například farmu, kdy budete vakuovat 500 produktů denně a více, pak pro vás budou ideální vakuové baličky z kategorie PRO VELKOVÝROBU. Pokud jste menší producent například sýrů nebo máte restauraci, vybírejte stroje z kategorie STŘEDNÍ A VELKÉ PODNIKY. A pokud si chcete pořídit vakuovačku domů nebo s podnikáním teprve začínáte, je pro vás určena kategorie MENŠÍ PROVOZOVNY.
-
Budete vakuovat suché nebo vlhké potraviny?
Pokud vakuujete šťavnaté potraviny nebo obecně věci, kde je vysoká vlhkost, měli by jste zvážit komorovou vakuovací baličku. Pokud si říkáte, že je pro vás příliš velká, vyberte si ze strojů se stolním provedením, HORNET nebo DONKEY. Můžete je umístit na stůl, kde budou mít své místo nebo si k nim naopak koupit kovový pojízdný vozík a mít tak vakuovačku vždy tam, kde potřebujete.
-
Jak velký produkt budete vakuovat?
Nezanedbatelným aspektem, který je potřeba při výběru vakuovačky zvážit, je velikost produktu, který budete vakuovat. U každé vakuovací baličky máte uvedenou velikost vakuovací komory. Ta by měla být vždy o několik centimetrů větší než produkt, který se chystáte vakuovat. V naší nabídce najdete také stroje, které mají extra hlubokou komoru pro vakuování objemných věcí.
-
Do jakých sáčků budu vakuovat?
Podle toho, pro jaký vakuovací stroj se rozhodnete, je potřeba vybrat také vakuovací sáčky. Pokud bude vaše produkce narůstat, je potřeba již nyní přemýšlet nad tím, že vroubkovaný vakuovací sáček vhodný pro externí vakuovou baličku, je dražší a při velké produkci se tak cena projeví. Proto doporučujeme již nyní investovat a koupit stroj komorový a tím pádem používat sáčky hladké.
Pokud si nejste ani nyní jisti, kterou vakuovou baličku pořídit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi s vámi vše projdeme a poradíme s výběrem.
Komorové
Pro velkovýrobu
Jsou vhodné pro velkozpracovatele potravin, výrobny polotovarů či balení větších produktů.
Až 40m3 za hodinu
Více sáčků zároveň
Stedně velké podniky
Nejrozsáhlejší kategorie strojů vhodná pro řeznictví, jídelny, restaurace či menší výrobny.
Až 20m3 za hodinu
Jednoduché ovládání
Externí
Domácnosti
Pro menší restaurace a začínající podniky
Nejlevnější varianta
Jednoduché ovládání