Sous Vide

Sous Vide jednoduše

Produkty
Sous Vide

V moderní gastronomii velice žádaný způsob přípravy, který zajistí lepší propojení chutí a otevře nové možnosti.

Výhody Sous Vide

Co je sous vide

Sous vide je v moderní gastronomii velice žádaný způsob přípravy, který zajistí lepší propojení chutí a otevře nové možnosti.

Tento způsob úpravy ponechává potraviny velmi měkké a jejich organoleptické a nutriční hodnoty zůstávají nezměněné na rozdíl od tradičního způsobu vaření.

Navíc tento způsob vaření nevyžaduje přidávání oleje a tuků, připravovaná jídla jsou pak lehčí a přesto velmi chutná.

Mezi další výhody vakuového vaření patří značná redukce ztráty hmotnosti potravin, která se u běžného způsobu vaření pohybuje od 30% až po 7% u vakuového vaření.

Další výhodou je úspora času v řízení kuchyně, protože tento způsob vaření nevyžaduje průběžné intervence šéfkuchaře, který se tak může věnovat ostatním činnostem.

Sous vide vaření je vhodné pro přípravu masa, ryb, zeleniny, ovoce, krémů, omáček atd.

Sous Vide vaření

Normalní steak

Tento steak byl usmažen na klasické pánvi

Steak ze Sous Vide

Tento byl několik hodin
vařen v sous vide při 52°

Výhody Sous Vide

Sous Vide

Pro zdraví

  • Zabrání bakteriím v šíření
  • Zdravé vaření bez tuku

Pro jídlo

  • Zvýrazněni chuti jídla
  • Zabrání vypařování
Sous Vide

Pro gastro

  • Větší porce, větší marže
  • Potraviny v sáčcích vydrží déle

Pro úsporu

  • Přenosné na jakoukoliv vanu
  • Funkce ECO pro úsporu energie

Vařič sous vide VAKUK

Uživatelsky velmi příjemný vařič, který je současně určen pro profesionální kulinářský průmysl. Od Mexika po Jižní Afriku, od Evropy po Austrálii patří vakuové vaření k nejpokrokovějším a nejžádanějším technikám vaření na světě. Zvolte si zdravé vaření, zvolte si přístroj Vakuk firmy IMATECH.

Vařič VAKUK je přenositelný a tak ho můžete používat v různých nádobách, přesně podle vašich potřeb. Kvalitní nerezové provedení vám zajistí nejen snadnou údržbu ale splní také přísné hygienické normy.

Produkty